måndag 1 februari 2016

Motionslöfte 2016

Jag fick en pulsklocka/aktivitetsmätare (Polar m400) i julklapp av min man. Från den 25.12.2015 har jag haft klockan på armen i princip dygnet runt. Med undantag av två dagar har jag kommit upp i 100% varje dag. I januari blev det minst 100% precis varje dag.

Eftersom mitt jobb inte alls är fysiskt blir det inte många steg på jobbet. Jag står vid datorn nästan hela dagen, går på lunch, wc och kaffe men just inget annat. Klockan är inprogrammerad att matcha min livsstil och för att min dagliga aktivitet skall nås borde jag ta ca 10000 steg varje dag. Vissa kvällar känns en långpromenad, hemmajumppa eller hopprepshopp såååå olidligt jobbigt men o vad bra det känns då klockan plingar till och meddelar att jag nått mitt mål! Super!

Nu bestämde jag mig för att under 2016 nå 100% varje dag. Under året får högst 12 dagar bli mindre, jag tänker att om jag blir sjuk t.ex. så kan några dagar tvunget bli på hälft. Bara 11 månader kvar...

I december 2014 bestämde jag mig för att varje morgon och eftermiddag ta trapporna på jobbet. Undantag fick jag göra enbart de gångar jag hade något tungt att bära. Nu är trapporna ett helt naturligt val så jag hoppas det skall bli likadant med min vardagsmotion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar