lördag 12 mars 2016

Att lära sig något nytt

Tidigare då jag tränade valde jag alltid att lyssna till musik. Så har jag gjort sen jag fick min första Walkman i lågstadiet (som uppgraderades till bärbar cd-spelare och senare till iPod och numera mobiltelefon).

Med mobiltelefonen har ljudet i lurarna bytts från musik till olika podcasts. Jag har märkt att intervjuerna och informationsprogrammen som jag lyssnat på gör träningen mycket lättare än musiken någonsin gjort.

Appen jag nu använt mig av heter CastBox och innehåller ett brett sortiment av olika podcasts. Min favorit var länge Värvet men då jag vågade ge motionspodden, creepypodden och bildningspodden en chans så märkte jag att t.o.m. en pod om cykeln och cykelsportens historia kan göra träningen trevlig. Jag skidade hela två km extra bara för att få höra hela avsnittet om cykelns historia till slut.

Visste ni att cykeltävlingar ordnats sen slutet på 1800-talet? Nästa gång tänkte jag lära mig om kokbokens historia. Just because I can!

Då jag lyssnade till creepypodden och avsnitt "black eyed children" kändes den här miljön nästan skrämmande. 


2 kommentarer:

  1. Vad härligt att du skriver blogg, Tanja! Mysigt att få följa dig i din vardag lite. Och tack för pod-tipsen, nu ska jag också börja lyssna! Kram från Maria i Gerby.

    SvaraRadera
  2. Hoppas du hittar någon bra pod att lyssna till! Kramar!

    SvaraRadera