tisdag 23 augusti 2016

Sun city triathlon 21.8.2016

Förra året deltog jag i mitt första triathlon. Den korta sträckan med 400 simning, 20km cykling och 5km springa. Tillsammans med min syster tränade vi de här tre grenarna från vårvinter till dagen D. Själva tävlingen gick bra för oss båda och jag var väldigt nöjd.

I år velade jag hela våren, visste inte om jag skulle delta i årets Sun city triathlon eller inte. För en månad sen bestämde jag och mamma att vi i alla fall skulle anmäla oss.

I år har jag nästan inte alls tränat simning eller cykling men jag har ju haft mitt motionslöfte. Jag var väldigt orolig att mitt lopp skulle gå sämre i år då jag inte tränat just triathlon grenarna.

Det gick bättre! Jag är så nöjd! Simningen gick sämre men överlag bättrade jag min tid med 6 minuter. Efter självgjord analys har jag kommit fram till sämre simning berodde på kallare vatten (16 grader), större vågor och det att jag blev påsimmad mycket mer i år än förra året. Bättre helhetstid tyder ju på att min grundkondition blivit bättre. Motionslöfte håller i sig och jag älskar det!

Nästa år igen!

Lägg märke till min trendiga Pokemon handduk. Pokemon har slagit även vår familj med storm!1 kommentar: