tisdag 22 november 2016

Måndag, den bästa av dagar som ibland är den värsta

Jag tycker om måndagar, alla andra dagar också, men extra bra tycker jag om måndagar. Måndagar är bäst då det kommer till kvällens TV-utbud samt det att ingen i familjen har något schemalagt för kvällen. Igår var annorlunda. Jag vaknade på fel fot, tror nästan jag ställde mig på händerna för ingen fot borde kunna ställa till det som idag. Atte vaknade också arg som ett bi. Bara Linn var väl helt glad och nöjd.

Jag kände en konstig ångest över något jag kanske glömt att göra eller något som någon kanske sagt. På jobbet fyllde jag flera post it-lappar med franska sträck där jag försökte förstå och komma på vad som fick mig på så dåligt humör. Hjälpte inte.

Att jag hade utvecklingssamtal på jobbet hjälpte inte heller. Eller jo, kanske riktigt lite hjälpte det  då jag fick annat att tänka på. Mest var jag ändå bara trött på att försöka verka intresserad och duktig.

Det som hjälpte var att en vän råkade ringa och tillsammans bestämde vi  oss för att på kvällen gå ut och gå. Några timmar efter promenaden kan jag bara rekommendera frisk luft och luftande av tankar tillsammans  med en kär vän.

Idag känns allt bättre, kanske har jag inte glömt något viktigt. Och skulle det visa sig att jag glömt så är det knappast så farligt!


Min bror startade en ett år lång resa förra veckan. Med sin sambo ska de åka runt och se lite av världen. Just nu är de i Vietnam. Vi saknar dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar