måndag 26 september 2016

Ladien lukupiiri d.v.s Läsecirkel för ladies

För några månader sedan blev jag medbjuden till en läsgrupp av min arbetskompis. Det har varit jätte kul att en gång i månaden träffas med 5-7 kvinnor och samtala om en på förhand vald bok. Förutom prat om den lästa boken blir det ofta tal om mycket annat också.

Vi har läst väldigt varierande böcker av olika författare, bl.a. böcker av Kaari Utrio, Hassan Blasim och just nu Stephen King. Det här med Stephen King och månadens bok Jurkyrkogården var svårt för mig. Jag gillar inte skräck fast jag gärna läser deckare. Vanligen är jag snabb då det kommer till läsning. Nu har jag läst i två veckor och har ännu 100 sidor kvar och nästa träff är om mindre än 24 timmar.

Nu visade det sig att av bokens nästan 500 sidor har de 400 första inte varit speciellt skräckfylld och nu känner jag mig lite lurad. Helt onödigt att skjuta fram läsandet så här då boken inte fyllt mig med den skräck jag var rädd för.

Idag fick jag ställa in högsta växeln för att få boken läst. För att dessutom få mina 100 % på aktivitetsmätare fick jag slå ihop träning och läsning. Då såg det ut så här:

2 kommentarer: